PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Netsky LIVE

zaterdag 27 april 2013Lotto Arena Merksem

Netsky

Wie dacht dat het epicentrum van de circle pits exclusief in Meerhout lag dit weekend, heeft het goed mis. Maar liefst vier tellen we er tijdens afsluiter “Everyday” bij Netsky LIVE in een tot de nok gevulde Lotto Arena. Een wild dubstepdrum and bass en liquid funk - feestje werd het. Netsky (live) mag straks op 4 juli, de eerste dag van Rock Werchter 2013 afsluiten. Het zou er wel eens heviger aan toe kunnen gaan dan bij Green Day!

Boris Daenen mocht een thuismatch spelen. De vierentwintigjarige producer komt immers uit Edegem. Niet dat het voor het eerst is dat hij op Antwerpse bodem het jonge volkje aan het dansen mag krijgen. Want voor zo ver ons geheugen ons niet in de steek laat, stond ie twee jaar geleden terug op Laundry Day. In die twee jaar is zijn fanbase stevig gegroeid.

De winnaar van de MIA’s Best Dance en Best Solo Man 2012 brak vorig jaar volledig door. In Brixton Academy in Londen stelde hij zijn live band voor. Werchter én Pukkelpop 2012 waren magistrale feestjes en in de Lotto Arena was het niet anders. Zijn laatste optreden in ons land dateerde van I love techno. Wat volgde, was een druk tourschema dat hem naar Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Singapore en de Verenigde Staten bracht. Deze zomer gaat hij op dat elan verder. Naast Rock Werchter vroeg Pinkpop (Nederland), Rock A Field (Luxemburg) en het zeer prestigieuze Glastonbury (UK) hem.

Heel wat tieners in de Lotto Arena blijken meer dan klaar voor het optreden dat om half tien start. Een Mexican Wave zindert doorheen de zaal. Even proberen sommigen om er een dubbele van te maken die tegenwijzerszin gaat, maar dat blijkt iets te hoog gegrepen.

Netsky Live dat zijn naast Daenen op keytar en toetsen, Babl Keys op toetsen, Michael Schack op elektrische drums en MC Script als volksmenner voor zover dat eigenlijk nodig is. Gastzangeressen vond ie in Billie bij – “You guys are gonna know the next tune from the very first note” - Come Alive en Diane Charlemagne die een kathedraal van een stem bleek te hebben in “Wanna die for you”.  Bij “Give & Take” zien de we fans hartjes maken met de vingers. De eerste moshpit ontstaat bij “Come Alive”. Achter ons gillen enkele tienergirls de ziel uit hun lijfjes. We hadden gepland om onze op maat gemaakte oordoppen te laten testen op lekken omdat straks One Direction in het Sportpaleis staat.

We weten het nu wel zeker, ze kunnen nog even mee. Van begin tot einde zingen de ladies luidkeels “Love has gone” mee. Daenen had even goed de vocals uit zijn nummer kunnen halen – deze waren immers niet live – en de song volledig aan het publiek over laten. MC Script zweept het publiek vervolgens extra op bij 911. “Shall we speed it up?” vraagt ie op het einde. Een vraag waar je sowieso het antwoord op weet. Net daarvoor scandeerde het publiek massaal “Boris” gevolgd door twee keer klappen in de handen. Een sportwedstrijd op het hoogste niveau is het er niets tegen qua sfeer.

De set kent even een klein dipje wanneer het effect van vuurwerk, en vlammen die weliswaar bijna tot aan het dak gaan, het verschil niet meer maken. Maar dan haalt Daenen zijn Puppy en de confetti boven en Billie die dezelfde song met de lyrics van “We can only live for today” mag voorzien. Het dak gaat er dan ei zo na af. Vuurwerk bij “Anticipate” (van Skream) en afsluiter “Everyday” onderstrepen het niet alledaagse feestje in het vet. Met zijn licht lispelende cool, die wat nerdy aandoet, laat Daenen weten dat we er fantastisch uit zien waarna een gemeend dankjewel aan al wie hem groot maakte volgt. Netsky’s album ‘2‘ is immers ondertussen goed voor 20 000 verkochte stuks, wat platina betekent in ons land.

Op dit moment mag Netsky misschien nog op de 95ste plek staan van de DJ Mag Top 100. Iets in ons zegt – en het is niet louter gebaseerd op chauvinisme - dat zijn sets op Werchter en Glastonbury hem wel eens stevig kunnen voortstuwen.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter